Samen wandelen en praten?

Wil je graag met iemand praten over wat je hebt meegemaakt? Je verhaal delen zonder de angst dat je op onbegrip of veroordeling stuit? Misschien heb je nooit eerder je verhaal durven/ kunnen vertellen en wil je het geheim nu eindelijk kwijt?

Ik ga graag met je wandelen. Tijdens een wandeling door de natuur in Huizen (het Gooi) kun je je verhaal met me delen. Ik luister met begrip en zonder oordeel. Weet dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Door te wandelen komen je brein en zenuwstelsel tot rust. Met name het deel in je brein dat steeds alarm slaat en waardoor je je zo onveilig en onbegrepen voelt: je amydala. Omdat je brein en zenuwstelsel tot rust komen, ga je je veiliger voelen en komt er ruimte voor jóu. Dat helpt om je verhaal te vertellen.

Seksueel misbruik komt helaas heel veel voor. Ook binnen families. Het is niet iets waar je je schuldig over hoeft te voelen of voor hoeft te schamen. Door erover te praten, bevrijd je jezelf van de ondraaglijke en onmenselijke last van schaamte en schuld. Zo kan het seksueel misbruik je leven niet meer bepalen.

Sinds ik mijn behandeling bij PSYTREC heb afgerond en daar mijn trauma heb verwerkt, weet ik nu dat ik veilig ben en mijn trauma aan kan. En ook dat van jou! Ik kan eindelijk praten over seksueel misbruik en alle schade die het aanricht. Dat werkt zo helend! Dat gun ik jou ook.

Samen wandelen en praten?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *