Te lage lithiumspiegel

Mijn lithiumspiegel was te laag. Ik ga het best op een spiegel tussen 0.8 en 1.0 (liefst 1.0), maar hij is nu nog maar 0,6. En dat kon ik wel voelen de laatste tijd. Het wordt snel donker in mijn hoofd.

Ik wil graag dingen delen, dan klaart mijn hoofd weer wat op en ik vind het gezellig. Maar als je dingen deelt, gaan mensen natuurlijk reageren. Dat is prima, maar…

Helaas heb ik een bipolaire vertaler in mijn hoofd als ik uit balans ben… Die vertaalt dan alles wat een ander tegen me zegt als: “Wat ben jij een mislukkeling! Je doet alles fout! Loser!”

Ik weet dat de ander het niet zo bedoelt, maar helaas komt het dus toch zo binnen.

De bipolaire vertaler

Als de vertaler aan gaat en dingen van anderen vertaalt als: MISLUKT MENS!!! Dan gaat die vertaler tegen mij zeggen: JE ZOU ER BETER NIET KUNNEN ZIJN, LOSER!!! De vertaler is vrij eenzijdig met zijn teksten. Het komt er in ieder geval altijd op neer dat ik een mislukt mens ben en dat iedereen beter af is zonder mij. De vertaler geeft me een enorm schaamte- en het schuldgevoel.

Blijkbaar is mijn bipolaire vertaler het grootste teken dat mijn lithiumspiegel te laag is. Nu ik weet dat mijn lithiumspiegel te laag is, hoop ik dat de vertaler uit mijn hoofd vertrekt en ik weer een beetje normaal kan functioneren. Want dit is echt doodvermoeiend en verwarrend.

Ook voor mijn omgeving, want die snappen er niks van en weten soms niet goed hoe ze moeten reageren. Ik heb dat zelf ook. Ik snap ook niet waarom die vertaler niet gewoon ontslag neemt en vertrekt.

Spiegel van 0,6 met 800mg lithium

Ik snap ook niet dat mijn lithiumspiegel is gezakt. Ik heb gewoon, zoals sinds de zomer, 800mg geslikt. Mijn psychiater snapt het ook niet.

Nu ik dit schrijft denk ik wel: al sinds de zomer is mijn spiegel aan het dalen. Dat was bij de 3-maandelijkse metingen te zien.

800mg is dus duidelijk te weinig. Maar nu ga ik dus weer naar 1000mg en moet ik volgende week weer bloedprikken om mijn nieuwe spiegel te checken.

Mijn schildklierwaardes waren gelukkig wel goed. Ook al heb ik wel meer haarverlies, ben ik sneller moe en heb ik weer een wat dikkere keel. Geen idee hoe dat dan komt?

Het komt misschien ook omdat ik sinds de corona crisis wat minder gezond eet. Heb een corona kwabje van 3 kilo gekregen. Dus nu weer even wat minder snacken. Dat zal vast helpen!

Spanningverminderen tot spiegel oké is

Omdat ik toch wil delen type ik het maar weer van me af. Dat werkt echt spanningsverminderend voor mij merk ik. Schrijven moet dus in mijn signaleringsplan. Ha, een ontdekking! Al doende leert men.

Nu mijn lithiumspiegel nog niet goed is, moet ik alles aangrijpen om spanning te verminderen. Gisteren en vanochtend waren ook even spannende dagen dus ik merk dat ik daar dan ook van moet ontladen. Schrijven en huilen helpt. En nu maar hopen dat mijn lithiumspiegel snel weer normaal is.

Hoe merk jij dat je spiegel te laag is?

xoxo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *