Vitamine V(riendschap)

De beste en meest heilzame vitamine, wat mij betreft, is vitamine V. De V van Vriendschap! Mijn vriendschappen hebben me door mijn depressies geholpen. Een half jaar ben ik depressief geweest. Van maart (begin corona lockdown) tot september. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo lang zo depressief ben geweest.

Soms lees ik verhalen over dat mensen die depressief zijn geen kaarten, bloemen en kadootjes krijgen. In tegenstelling tot mensen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen met een gebroken been, of iets dergelijks. Maar mijn dierbaren hebben dat allemaal wél gedaan en wow dat heeft me dat geholpen! Dat ze me op iedere manier lieten weten: We denken aan je. Je bent niet alleen!

Supporters

Kaartjes, bloemen, kadootjes per post en kadootjes persoonlijk gebracht, zelfs een zelfgenaaide deken met betekenisvolle stofjes van mijn drie beste vriendinnen! Zodat ik in corona tijd altijd met ze kan knuffelen. Met een bijbehorende verrassings GNO (Girls Night Out, maar dan Girls Night Online (coronaproof)). Lekker bijkletsen terwijl ik onder mijn GNO blanky zat. Hoe lief!

Mijn man, vriendinnen en familie hebben mij zo ontzettend gesteund de afgelopen tijd. Dat is echt grandioos. Ik heb een fantastische groep mensen om me heen en die zijn echt allemaal goud waard! Als het leven ingewikkeld wordt, wikkelen zij mij in vriendschap. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten.

Ik wens iedereen zulke vriendschappen. Ik weet zeker dat het mij heeft geholpen bij mijn herstel en bij het eindelijk durven uitspreken van mijn jeugdtrauma.

Voor al mijn dierbaren: I love you en dank je wel dat je er bent!!

Uit het boek: De jongen, de mol, de vos en het paard. Van Charlie Mackesy (gekregen van mijn moeder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *