Binnenwereldreisverslagen

Een wereldreiziger ben ik niet. Verre van zelfs… De verste reis die ik ooit maakte, was mijn binnenwereldreis.

Jarenlang heb ik door mijn binnenwereld gereisd. Ik kwam soms op de mooiste plekken, maar heel vaak voelde ik me totaal verdwaald en had ik intense heimwee. Ik wilde niks liever dan naar huis. Maar ik kon mijn thuis maar niet vinden.

Afreizen naar het trauma: het misbruik

Bijna een jaar geleden begon de coronacrisis. Op reis naar buiten gaan kon niet meer. Geen jaarlijkse reis naar Ibiza. Dus reisde ik nog meer naar binnen. Ik reisde stapje voor stapje af naar de donkerste krochten van mijn leven.

Door het programma Geraldine en de vrouwen ontdekte ik de reisgids die me eindelijk de weg naar huis kon wijzen: Psytrec. Na de behandeling van Psytrec kon ik eindelijk mijn vroegkinderlijk trauma verwerken. Eindelijk kwam ik thuis.

Thuis als locatie op mijn navigatie

Ik kan nu natuurlijk nog steeds binnenwereldreizen. Het hele leven is een reis, maar ik heb mijn thuis, mezelf, nu als referentiepunt. Wat een bevrijding!

Een aantal jaar geleden ben ik op deze website begonnen met het bijhouden van “reisverslagen” van mijn binnenwereldreis. Deze blog deelde ik anoniem.

Een nieuw begin

Maar de reis is nu van mij. Ik heb mijn weg gevonden. Ik schaam me niet meer voor mijn reis en het blijkt sommige mensen zelfs te inspireren en te helpen!

Daarom deel ik nu mijn blog, als mezelf.

Ik begon zes jaar geleden, na de geboorte van mijn oudste dochter, een blog voor hoogsensitieve moeders met als naam enthousiasmoeder.nl (woordspeling met enthousiasmeerder).

Toen ik de diagnose bipolaire 2 stoornis kreeg, zei een goeie vriendin voor de grap: dan moet je van enthousiasmoeder maar manischemoeder.nl van maken! Zo startte ik deze blog.

Maar vanaf nu heb ik de naam van deze website omgetoverd naar Binnenwereldreiziger. Met als ondertitel: binnenwereldreisverslagen. Dat past nu beter, vind ik.

Ik hoop dat mijn blog zorgt voor meer openheid en dat het de taboes op de onderwerpen die ik bespreek helpt doorbreken.

Voor iedereen die nieuwsgierig en reislustig: reis je mee?

XoXo Roos, binnenwereldreiziger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *