Dag lief LentePaard

Dag lieve Lente. Wat mis ik je.

Samen zijn met paarden is zoiets moois. Ze zijn in mijn ogen fantastische leermeesters. Door paarden (her)ontdek je wie je bent. Ik wel in ieder geval. Mijn grootste hinnikende leermeester was mijn haflinger Lente.

Bij Lente durfde ik altijd helemaal mezelf zijn. Dat was zo fijn. Ze hielp me weer in contact te komen met wie ik ben en wat ik wilde. Met haar voelde ik altijd een intens liefdevolle, oordeelloze verbinding. Rust. Ik voelde me goed genoeg zoals ik ben.

Vorige week heb ik afscheid moeten nemen van onze lieve Lente. Ze was al een tijdje ziek en vorige week zaterdag hebben we haar moeten laten inslapen. Het was een heel mooi afscheid. Ik ben dankbaar dat ik erbij mocht/ kon zijn.

Ik ben superverdrietig dat we haar niet meer kunnen knuffelen, borstelen enzovoort. Toch voelt ze nog heel dichtbij. Ze heeft een plek in ons hart. Voor altijd. Wat heb ik veel van haar mogen leren en wat heeft ze anderen ook veel geleerd.

Deze foto is gemaakt bij Schoorl aan Zee. Hier zijn we jaren samen op zomervakantie geweest. Het is mijn favoriete foto met Lente. Ze is en blijft een superpaard.

Mede door Lente ben ik inmiddels in contact gekomen met de polyvagaal theorie en hoe je je autonome zenuwstelsel in balans kunt brengen. Met behulp van paarden. Prachtig.

Veel van mijn mooiste momenten waren samen met Lente.❤ Die herinneringen zal ik altijd koesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *