Het leven beleven

Vanochtend deed ik mijn Wim Hof ademhalingsoefeningen en daarna mijn vijfde Wim Hof dip. Heerlijk! Vrijdag ben ik begonnen met de Wim Hof Methode. Iedere dag doe ik de ademhalingsoefening en daarna een koudetraining met een dip in het Gooimeer.

Ik zet mijn intentie en gebruik mijn mindset (de derde pijler van de WHM) om, waar het lukt, te creëren en manifesteren wat ik graag wil. Vanochtend ging dat echt zo goed, dat ik het voor het eerst niet koud had toen ik het water uit kwam. Supertof!

Vanochtend kregen Robin en ik ook de tip van het boek “Houd me vast – 7 emotionele gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie” van Sue Johnson. Een mooi boek om je relatie te verdiepen.

Ik kijk altijd eerst op Marktplaats om een boek tweedehands te vinden. Was er nét een advertentie geplaatst met een collectie zelfhulpboeken met, yes you’ve guest it, Houd me vast! Meteen gekocht. Ha, van zulk soort synchroniciteit word ik nou echt blij!

Creatie en manifestatie

Dat soort synchroniciteit en flow ervaar ik heel vaak in mijn leven. Creëren en manifesteren gaat dan heel makkelijk. Heel bijzonder vind ik dat en ik word er erg vrolijk van. Dat maakt voor mij het leven echt de moeite waard. De magie van het leven beleven. Creëren en manifesteren, samen met de mensen om me heen.

De Plonsclub waar ik in zit is ook zo’n toffe groep mensen. Robin gaat morgen ook mee om voor het eerst een dip doen. Heel leuk om dit samen te gaan doen, zin in! Bijzonder ook weer hoe dit op ons pad is gekomen, de dag na mijn behandeling bij PSYTREC zag ik de Plonsclub voor het eerst. Sindsdien zag ik ze steeds als ik op de dijk wandelde. Vrijdag ging ik zelf voor het eerst, precies het goede moment!

De magie van het leven is, denk ik dus, beleven. Wat het ook is. “Good” or “bad”. Zo voelt het voor mij in ieder geval. Als ik in de flow zit, voelt alles heel mooi. Maar in een depressie is dat gevoel ver te zoeken. Terwijl de dalen natuurlijk net zo goed een onderdeel zijn van de magie van het leven. Alles is onderdeel van de reis van mijn leven. Alle routes, de “mooie en moeilijke” dragen bij aan mijn binnenwereldreis.

Ik ben blij dat ik de Wim Hof Methode heb ontdekt, want het geeft me levensvreugde en levenskracht om te dealen met “what life throws at me.” Het brengt me terug naar dé en naar míjn natuur. Ik vind het een bijzondere tool om mijn fysieke en mentale gezondheid te behouden en/ of te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *