Lotgenoten wandeling

Wil je graag met een lotgenoot praten over wat je hebt meegemaakt? Je verhaal delen zonder de angst dat je op onbegrip of veroordeling stuit? Misschien heb je nooit eerder je verhaal durven/ kunnen vertellen en wil je het geheim nu eindelijk kwijt?

Ik ga graag met je wandelen. Tijdens een wandeling door de natuur in Huizen (het Gooi) kun je je verhaal met me delen. Weet dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Door te wandelen komen het brein en zenuwstelsel tot rust. Met name het deel in het brein dat steeds alarm slaat en waardoor je je onveilig en onbegrepen voelt: de amydala. Omdat het brein en zenuwstelsel tot rust komen, ga je je veiliger voelen en komt er ruimte voor jóu. Dat helpt om je verhaal te vertellen.

Seksueel misbruik komt helaas heel veel voor. Ook binnen families. Het is niet iets waar je je schuldig over hoeft te voelen of voor hoeft te schamen. Mijn ervaring is dat door er over te praten, je jezelf steeds meer van de ondraaglijke en onmenselijke last van schaamte en schuld kunt bevrijden. Zo kan het seksueel misbruik niet langer je leven bepalen.

Ik heb ervaren dat contact met lotgenoten helend werkt. Net als wandelen in de natuur. Daarom ben ik deze twee gaan combineren.

Toe aan een lotgenoten wandeling?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *