Op internet dieet

Er gebeurt een hoop in deze periode. Ik ben bezig met het verwerken van mijn jeugdtrauma en dat kost veel energie en focus. Ik merk dat er een groot energielek zit bij mijn internet gebruik. Vooral door al die sociale media en whatsappjes verlies ik focus en rust.

Dus heb ik een paar dagen terug besloten om al mijn sociale media te deactiveren. Instagram, Facebook én WhatsApp heb ik van mijn telefoon gehaald. Geen uren meer oeverloos scrollen, scrollen, scrollen en dingen zien en lezen die me eigenlijk niet helpen.

Teleurstelling? Verademing!

In het begin voelde het heel erg kaal. Ik heb weleens eerder een social media stop gedaan, maar WhatsApp nog nooit. Ik checkte steeds of ik appjes had. Wat een vervelende gewoonte. Die appjes had ik natuurlijk niet. Maar het voelde niet als een teleurstelling, maar als een verademing! Ik kan makkelijker in het hier en nu blijven zonder al die afleiding.

Als profielfoto en statusupdate heb ik een melding dat ik tijdelijk geen WhatsApp heb, zodat mensen weten dat ik zo niet bereikbaar ben.

FOMO

Ik had altijd Fear Of Missing Out, maar sinds mijn internet dieet voel ik me rustiger. Als iets echt belangrijk is smsen, bellen of mailen ze me wel. En dat gebeurt ook. Ideaal!

I was missing out. En dan niet het gedoe op social media, maar de mooie dingen in het hier en nu. Ik heb ineens veel meer tijd. Ik kan mijn prioriteiten beter kan zien en voelen. Volgens de app die mijn screentime bijhoudt, heb ik een paar uur per dag extra tijd, omdat ik veel minder online ben! Heel fijn dus.

Ik krijg al veel meer slaap sinds ik alleen slaap en ik hoop dat dit internet dieet me nog meer helderheid en kracht geeft in mijn proces. Zodat ik mijn trauma een plek kan gaan geven. Mijn internet dieet houdt in ieder geval “de gekte” van deze huidige wereld een beetje buiten mijn wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *