Van je talent word je ongelukkig

Laatst zag ik een webinar van David en Arjan van 365. Het was een webinar over flow. Dat vind ik altijd een mooi en magisch onderwerp. Dat komt denk ik omdat ik, als ik flow ervaar, dat is zó heerlijk vind! Als ik echt depressief ben, is flow ver te zoeken, maar áls er flow is dan WOW!

Arjan en David zeggen dat flow een vaardigheid is dus ik was wel benieuwd naar hun insteek. Het webinar zou een uur duren en mijn dochters sliepen al dus dat kwam allemaal goed uit. Ik wil graag leren hoe ik zelf meer flow kan creëren.

“Van je talent word je ongelukkig”

Nou, wat ik dus echt een toffe eye opener vond: van je talent word je ongelukkig. Bij de meeste mensen is hun talent, volgens 365, een super goed ontwikkeld en door de omgeving geprezen, overlevingsmechanisme. Je talent is dus niet per se iets waar je zelf gelukkig van wordt.

Vervolgens moest je je passie benoemen. Zij zeggen: de overlap van je talent met je passie is je element. En dát is waar je gelukkig van wordt: als je in je element bent. Dat is waar je flow ervaart.

Dat vond ik zo mooi gezegd en zo herkenbaar! En als je vanuit je element keuzes gaat maken, wordt flow dus een vaardigheid die je in kunt zetten.

Nou ja, dit is misschien een beetje een kort door de bocht uit leg. Als je meer wilt zien, kun je het webinar hier terug kijken. Ik weet niet hoe lang de replay online staat.

Mijn talent

Het is echt the best feeling om in mijn element zijn. Daarin zit de flow. Door het webinar ging ik nadenken over: wat is mijn talent, wat is mijn passie en wat is mijn element. Het borrelde meteen op. Mijn talent is, volgens mij, communiceren. Het is datgene waarover ik door anderen wordt geprezen en wat mijn overlevingsmechanisme is geworden.

Ik krijg vaak terug dat mensen me vriendelijk vinden en dat mensen het fijn vinden om met mij in contact te zijn. Dat ik erg toegankelijk ben en goed kan communiceren. Ik hou ook echt van communicatie en heb er veel studies en werk aan gewijd. Het gaat natuurlijk niet altijd goed, helaas, en communicatie moet ook van twee kanten komen natuurlijk, maar meestal weet ik wel goed contact te leggen en contact te houden.

Als kind was ik al heel gevoelig en alert, zodat ik goed situaties kon aanvoelen en vriendelijk kon communiceren om me in bepaalde situaties veilig te voelen. Zo breng ik mezelf nu nog regelmatig “in veiligheid”. Wie niet sterk is, moet aardig zijn, als het ware. Dus ik snap helemaal waarom 365 zegt dat je talent ook je overlevingsmechanisme is.

Mijn passie

Mijn passie kwam ook meteen op. Het is niet één speciaal iets. Het is eigenlijk heel breed. Ik word “wakker, ga aan, sta in vuur en vlam” van bezield leven. Een oud vriendinnetje van mij had een boek gelezen en kwam met die term en ik voelde die term helemaal. Ik wil niet zomaar leven, ik wil BEZIELD leven. Met hart en ziel. Voelen dat ik hier ben, voelen dat ik leef. Volop liefde geven en ontvangen. Intens leven. En ja haha, de bipolaire stoornis is dus een vloek en een zegen.

Mijn element

En ja, dan ben ik dus in mijn element als ik bezield kan communiceren met anderen. Als zij met hart en ziel leven, ik met hart en ziel leef en we samen kunnen communiceren en écht kunnen verbinden. Werkelijk contact is toch het mooiste dat er is. Vind ik. Daarom vind ik het denk ik ook zo fijn om met paarden en honden te communiceren. Bezieling in contact is voor mij echt belangrijk.

Ik merk dat hierover schrijven me alweer in flow brengt en energie geeft. Nu is nog de kunst in mijn element te blijven en niet alleen in mijn talent, want dan vergeet ik mezelf nog te vaak. Work in progress. The neverending story van leren met vallen en opstaan.

Wat is jouw talent, jouw passie, jouw element? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *