Wat is de zin van het leven?

Waarom zijn we hier? Wat is de zin van het leven? Hier zal vast niet één antwoord op zijn. Ik weet wel wat míjn antwoord is: liefde.

Gisteren werd ik daar weer aan herinnerd. Gelukkig. Want soms vergeet ik het. Dit keer werd ik eraan herinnerd tijdens een picknick met mijn lieve vriendinnetjes.

Ik was tijdens de picknick nogal stil en verstopte me een beetje achter mijn zonnebril, omdat ik weer in een zware periode zit (in mijn hoofd).

Praten heeft zin

Één van mijn vriendinnen merkte het op en maakte mijn depressie op een hele fijne manier bespreekbaar. Ik brak en terwijl de woorden over mijn lippen stroomden, stroomden de tranen over mijn wangen.

Mijn andere vriendinnen schrokken. Ze wisten wel dat ik het weer moeilijk heb, maar het valt meestal aan de buitenkant niet zo op. Ze waren allemaal weer zó steunend en liefdevol. Het was heel helend.

Twee vriendinnen moesten naar huis, maar met een andere vriendin liep ik nog een rondje over het landgoed.

Het was heel fijn om nog meer over mijn binnenwereld te mogen/ kunnen praten. Mijn vriendin luisterde en de woorden die mijn vriendin tegen me sprak, daar kan geen therapie of lithium tegenop. All we need is love.

Love is my religion

Toen ze me vroeg hoe ik toch steeds de kracht vind om door te gaan, antwoordde ik meteen: liefde.

Ik liet de hart tattoo op mijn pols zien. Love is my religion. Ik hou zóveel van mijn vriendinnen, dochters, man, familie, van iedereen die me dierbaar is. Dat is niet in woorden uit te drukken.

Ik geloof dat we zijn wie we zijn, en dat de essentie van iedereen liefde is. Ik zie het in iedereen. Ik voel het bij iedereen. Voorál bij de mensen van wie ik hou. Zij zijn wie ze zijn en ik hou van ze. Bij mezelf vind ik dat wat moeilijker…

Maar als iedereen goed is zoals hij is, omdat hij in essentie liefde is en ik zo goed voel dat iedereen liefde is, ben ik dus óók liefde. Zelfs op de momenten dat het zo donker is dat ik mezelf een mislukt, slecht mens vind. Als ik bij anderen het goede kan blijven zien, dan is dat er bij mij ook. Dan ben ik dus óók een goed mens. Alleen vergeet ik dat vaak.

Liefde brengt licht

De mensen van wie ik hou, zoals mijn vriendinnen, herinneren me steeds weer aan wie we werkelijk zijn en aan de zin van mijn leven. Liefde. Mijn dierbaren zijn mijn hartherinneraars.

Ik ben zo dankbaar en blij dat ze in mijn leven zijn. Alle liefde licht mijn hoofd weer op.

Dus de zin van mijn leven is liefde. Liefde geven, liefde ontvangen en liefde zijn, met elkaar. Eigenlijk dus gewoon onszelf zijn.

Het klinkt heel cheesy, maar zo voelt het voor mij. En het maakt het leven overzichtelijk, simpel én leuk!

Vitamine V

Vitamine V (vriendinnen) is één van mijn favoriete vitamines. Geen idee wat ik zou moeten zonder mijn vriendinnen. Ik ken ze al (bijna) mijn hele leven. Als ik 40 word, hebben we samen 100 jaar vriendschap. Hoe bijzonder is dat?!

Mijn vriendinnen geven niet alleen mijn leven zin, maar ik krijg ook zin in het leven van ze. Geweldig dat we ons leven met elkaar kunnen delen. Met de nodige (zwarte) humor en dat maakt het leven leuk.

Wat is voor jou de zin van het leven? Wat geeft jou de kracht en drive om door te gaan in moeilijke periodes?

xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *